

محققان دانشگاه «اموري» پس از نزديک به يک قرن توانسته اند
معمايي را که سرينيواسا رامانوجن، رياضيدان هندي در بستر
مرگ مدعي شده بود که در رويا به وي الهام شده، حل کنند.
رامانوجن در سال 1920 در بستر مرگ در نامه اي به معلم خود، گادفري هارولد هاردي، رياضيدان انگليسي به ترسيم چندين تابع جديد رياضي به همراه توضيحاتي در مورد شيوه عملکرد آنها پرداخت که تا آن زمان ناشناخته بود.
اکنون محققان بعد از چندين دهه اعلام کرده اند که حق با اين رياضيدان بوده و اينکه اين فرمول ميتواند رفتار سياهچالهها را توضيح دهد.
رامانوجن که يک رياضيدان خودآموخته بود، در يک دهکده محلي در جنوب هند متولد شد و به قدري در مورد رياضي تفکر ميکرد که دو بار از دانشکده اخراج شد.
نامه اين رياضيدان محتوي چند تابع بوده که نسبت به توابع کنوني تتا يا شکلهاي مدولار متفاوت هستند با اينحال همچنان از آنها تقليد ميکند.
توابع به معادلاتي مانند موج سينوسي گفته ميشود که به شکل يک نمودار بر روي محور کشيده شده و با محاسبه هر ورودي يا ارزش انتخاب شده، يک نتيجه به دست آيد.
اين رياضيدان هندي حدس زده بود که شکلهاي مادولار تقليدي وي با شکلهاي مادولار رايج که پيشتر توسط کارل جاکوبي شناسايي شده بود، مطابقت دارد و اينکه نتيجه هر دو، خروجيهاي مشابه براي ريشههاي يک است.
رامانوجن تصور ميکرد که اين الگوها توسط يک خداي هندي بر وي الهام شده است با اين حال کسي در آن زمان نفهميد که وي به چه دست يافته است.
وي پيش از اينکه بتواند ظن خود را اثبات کند، درگذشت اما بيش از 90 سال پس از مرگ وي، محققان توانستند اثبات کنند که اين توابع در حقيقت از شکلهاي مادولار تقليد ميکنند اما خصوصيات توصيفکننده خود مانند ابرتقارن را به اشتراک نميگذارند.
توسعه اين توابع ميتواند به فيزيکدانان در محاسبه آنتروپي يا سطح اختلال سياهچالهها کمک کند.
اين يافتهها در آستانه صد و بيست و پنجمين سالگرد تولد رامانوجن در کنفرانس 125 رامانوجن در دانشگاه فلوريدا ارائه شده است.
راز عدد هفت و نوزده در قرآن کریم |
|
عدد هفت، 27 بار در قرآن ذکر شده واولین عددی که خداوند در قرآن ذکرکرده، 1. اولین آیه قرآن بِسْم الله الرحمن الرحیم است که 19 حرف دارد. ( دومین نزول سه برابر 19 کلمه) |
مهندسان هخامنشی راز استفاده از عدد پی (14/3) را دو هزار و 500 سال پیش کشف کرده بودند. آنها در ساخت سازه های سنگی و ستون های مجموعه تخت جمشید که دارای اشکال مخروطی است، از این عدداستفاده می کردند. عدد پی (3/14)در علم ریاضیات از مجموعه اعدادطبیعی محسوب می شود. این عدد از تقسیم محیط دایره بر قطر آن به دست می آید. کشف عدد پی جزو مهمترین کشفیات در ریاضیات است. کارشناسان ریاضی هنوز نتوانسته اند زمان مشخصی برای شروع استفاده از این عدد پیش بینی کنند. عده زیادی، مصریان وبرخی دیگر، یونانیان باستان را کاشفان این عدد می دانستند اما بررسی های جدید نشان می دهد هخامنشیان هم با این عدد آشنا بودند.
بقیه در ادامه مطلب ....
نسبت طلایی یکی از زیباییهای دنیای ریاضی است که رد آن را در جایجای طبیعت میتوان مشاهده کرد، از نسبت طول اندامهای انسان گرفته تا چشمنوازترین آثار معماری و حتی رشد مارپیچ دانههای گل آفتابگردان .
بقیه در ادامه مطلب ...
مدل ریاضی با قابلیت پیش بینی چگونگی رشد و گسترش یک تومور سرطانی میتواند در ایجاد شیوههای درمانی شخصی متناسب با نوع سرطانها مورد استفاده قرار گیرد.
رشد برخی از تومورها زمانی که به اندازهای خاص میرسند، متوقف میشود در حالی که تعدادی دیگر از تومورها به رشد خود ادامه میدهند.
به این شکل شبکهی عروقی که مسئولیت تغذیهی این تومورها را دارند گستردهتر میشود.
این پدیده منجر به گسترش یافتن تومورها به دیگر بخشهای بدن میشود فرایندی که به دگردیسی شهرت دارد.
بقیه در ادامه مطلب ...
در این مطلبی که برای شما ارسال کردیم یک رابطه ی بسیار زیبا بین اعداد را گذاشتیم ، شاید شما هم بتوانید چنین رابطی را تشکیل دهید اگر می توانید در نظرات برای ما ارسال کنید .
63 ÷ 3=6 ×3+3
95÷5=9+5+5
85-63=8+5+6+3
272+16=(2+7) ×2 ×16
√64=6+√4
√6724=6+72+4
√169=√16+9
√11881=118-8-1

هدف از ساخت این سایت این بوده که مطالب ریاضی را به طور رایگان خدمت همه قرار دهیم همچنین کسانی که به کتب و جزوات ریاضی و نمونه سوالات دسترسی ندارند براحتی بتوانند آنها را دانلود کنند یکی از هدف های دیگر این وبسایت آشنایی بیشتر مردم با رشته ی ریاضی و مباحث مرتبط با آن است.